eggnog

Σπιτικό Eggnog

Συστατικά

  • 6 αυγά
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 2 2 κουταλακια γλυκού Βανίλια
  • 1/2κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο (συν περισσότερα για γαρνιτούρα)
  • 2 κουπες μπραντυ
  • 1 κουπα γάλα

Εκτέλεση

Συγκεντρώστε τα υλικά

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο (αν χρησιμοποιείτε) μαζί μέχρι να είναι πολύ παχύ και να έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα.

Χτυπήστε αργά το μπράντυ και το γάλα.

Καλύψτε και ψύξτε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.

Λίγο πριν το σερβίρετε, χτυπήστε το ασπράδι των αυγών .

Χτυπήστε σταδιακά το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και χτυπήστε ξανά σε αυτό το μείγμα, δημιουργώντας μια κρέμα σαν μαρέγκα.

Χύστε αργά αυτήν την κρέμα πάνω από το παγωμένο μείγμα μπράντυ, αναδιπλώνοντας την απαλά.

Σερβίρετε το eggnog σε μια κούπα, ή ένα ποτήρι Ιρλανδέζικο καφέ και τρίψτε το μοσχοκάρυδο στην κορυφή για γαρνιτούρα.